web analytics
 

Antikörper

7

Abans de rodar Pandorum i Case 39, l’alemany Christian Alvart signava de puny i lletra aquest sensacional thriller de regust germànic que res ha d’envejar a The Silence of the Lambs, la predecessora en la que s’inspira sense vergonya ni cap mena de recança.

De bon principi, el sensacional tarat i psicòpata homicida d’aquesta pel·lícula deixa ben clara la seva insondable bogeria, una que brandeix, cofoi i orgullós, al més pur estil Hannibal Lecter, però sense caure en la pedanteria que caracteritza el darrer. Depredador sexual, pedòfil i assassí, tan depravat personatge trobarà a un policia local la seva Clarice personal. També com a la primera, de la obligada relació que s’estableix entre els dos per tal d’atrapar un tercer, n’esdevé divertiment pel tarat i dolor i confusió pel policia.

Però, no, no creieu pas que havent vist The Silence of the Lambs ja ho teniu fet amb aquesta. No, ni molt menys. Curiosament, tot i seguir un fil argumental tan similar, la que ens ocupa aconsegueix diferenciar-se i constituir per ella mateixa una obra única (qüasi) tan notable com la producció ianqui, evitant fins i tot ressentir-se de les possibles comparacions ocioses.

No Comments

Post a Comment