web analytics
 

BrainDead (TV series)

8

Atenció amants de la sèrie B i fans de la comèdia negra! Abandoneu els vostres plans catòdics o fílmics del dia d’avui! Si pensàveu passar la tarda revisant per enèsima vegada la filmografia d’en John Carpenter, o fent-li un cop d’ull a l’última pel·lícula sobre una apocalíptica invasió de _________ (omplir amb l’animal o organisme unicel·lular que escaigui), oblideu-vos-en! Acabo de trobar la vostra (nostra) propera sèrie preferida: BrainDead. Reviseu la provisió de cervesa i assegureu-vos de que el prestatge dels snacks dolents per la salut encara conté existències. Feu callar qualsevol distracció possible: esteu a punt de gaudir la millor sàtira política ianqui en forma de comèdia de terror que he vist en molt temps.

Llocs comuns? N’hi ha d’haver, és clar, uns quants, de fet, extrets del cinema més divertit d’antany, des de They Live a Body Snatchers. Humor negre? per descomptat: des de gent perdent la massa cerebral per l’orella a caps esclatant sorollosament, passant per meteorits de l’espai exterior que escupen i continues plantofades a costa del bipartidisme ianqui, la crisi econòmica o els expeditius mètodes de la ciència russa. I no podem oblidar pas la paranoia i les teories de la conspiració pertinents: ens envaeixen!! És què ningú no se n’adona?! Zombis republicans alcohòlics vs. demòcrates liberals sense cap mena de seny. Tot això combinat amb el ritme entre febril i frenètic del primer Peter Jackson o, fins i tot, l’Spielberg. Les revelacions argumentals i els acudits es van acumulant rabent, sense permetre l’espectador gairebé ni reflexionar ni donar un glop a la seva cervesa. I recordeu aquells leit motifs musicals i situacions repetides per donar coherència a les trames més boges? Sí, home, aquells que els artesans d’abans manegaven tan i tan bé! Doncs, BrainDead té el seu propi: un llefiscós tema de The Cars que acabareu taral·lejant en finalitzar el pilot. Tot plegat, la sèrie està tan ben feta, els personatges tan ben caracteritzats, i la intenció dels seus creadors és tan i tan clara (i.e. política + caps rebentant, i la diversió per sobre de tot) que no ens queda més collons que gaudir amb ells també. Qui pot resistir-se a aquesta càmera suau i entremaliada? O aquest muntatge que aprofita al màxim cada segon? Cóm no gaudir del bombardeig informatiu de totes les pantalles de, possiblement, la campanya electoral més babau i eixelebrada de la història dels Estats Units de Nord-Amèrica?

Jo ja m’he rendit, companys: em llanço als peus del primer capítol d’aquesta nova comèdia seriada americana. No sé si els següents lliuraments mantindran el gran nivell de la primera. Tampoc sé si la cancel·laran de seguit per interferir en les eleccions, o si l’audiència li donarà l’oportunitat que es mereix. Només per haver-hi refregat aquesta perfecció lúdica que tant enyoro a les produccions grans, petites o seriades d’avui dia, ja ha valgut la pena. Digueu-me desprès vosaltres si no heu sentit aquest pessigolleig a la panxa, com en la vostra infància, el gaudir del més pur entreteniment, natural i sense complicacions. Doncs ha tornat i el tenim aquí encapsulat en petites dosis, amarat d’humor, de crítica política i de simpatia. A l’abast dels vostres comandaments a distància. Recomanada per tu, per mi i pel nen que encara habita dins nostre. A gaudir sense complexos ni vergonya!

1 Comment
  • Donald Trump

    10 d'agost de 2016 at 12:35 Respon

    Inexcusable! Un fart de riure i passar-s’ho bé!

Post a Comment