web analytics
Title Image

Brothers of the Head

Brothers of the Head

Tot i l’extensa carrera d’en Brian Aldiss, les adaptacions cinematogràfiques de les seves novel·les i relats es limiten a Frankenstein Unbound (última pel·lícula dirigida per en Roger Corman), Artificial Intelligence: AI (producció iniciada per l’Stanley Kubrick i completada per l’Steven Spielberg, basada en la història curta Supertoys Last All Summer Long) i aquesta excentricitat. Brothers of the Head ens explica la història de dos germans siamesos que han viscut aïllats al camp d’Anglaterra fins que es converteixen en els líders d’un grup de punk. La seva descoberta del món i per part del món obre la porta a la típica voràgine de sexe i drogues, però també desperta un tercer factor més inesperat i de conseqüències més devastadores.

Una història suficientment estranya com per cridar l’atenció de l’entorn d’en Terry Gilliam. No en va, els directors de Brothers of the Head són els responsables de The Hamster Factor and Other Tales of Twelve Monkeys i la més coneguda Lost in La Mancha, dos documentals centrats en el procés creatiu de l’ex-Monty Python. No resulta per tant estrany que portin la narració al terreny documental que els resulta més conegut. En una maniobra que inicialment sembla idònia però que ràpidament s’esgota, principalment a causa de la manca de congruència de la narració, la pel·lícula d’inicia de manera documental, amb testimonis diversos i imatges domèstiques, però de mica en mica una narrativa més convencional va prenent protagonisme bastint un conjunt que no s’acaba d’amalgamar de manera convincent.

Sempre a mig camí de Dead Ringers, la desconnexió imperant no aconsegueix mai crear un univers creïble ni tampoc una espiral de caguda prou devastadora. I això, tenint-hi per allà the head resulta del tot imperdonable.

No Comments

Post a Comment