web analytics
Title Image

District 9

9

L’any 2009, un desconegut director i guionista de Johannesburg anomenat Neill Blomkamp sorprenia el públic i la crítica amb una espectacular cinta de ciència ficció.

Dels seus nombrosos punts forts, en destacarem l’encert amb el que en Neil ens posa al dia (de la forma més honesta i natural: veient la tele!) i lo absolutament delirant de la seva recta final (ei! de debò dispara una ovella!?).

Molt ben construït des d’un punt de vista argumental, senzill, clar i directe a tots els efectes, el film recull i combina amb excel·lència un mínim de quatre temes recurrents per la ciència ficció: els extraterrestres i la seva eventual convivència, més o menys hostil, amb l’espècie humana (V, Men in Black), la seva sempre aclaparadora tecnologia forànea (Contact), esgarrifoses metamorfosis (The Fly) i una inspiradíssima seqüència d’acció amb exosquelets metàl·lics (Elysium, Robocop). Exosquelets metàl·lics. Sí, nena, sí!

Així, com quan vas al restaurant japonès, el menú és prou divers, però sempre emmarcat dins un determinat context: si t’agrada, te’n faràs un fart. A més a més, els gourmets més exigents trobaran les engrescadores connotacions d’un cinema incòmode, crític amb l’home i les seva moralitat difusa, maquiavèl·lica, perversa, a la gran pantalla i també fora d’ella.

No Comments

Post a Comment