web analytics
 

Enemy

8

Heu imaginat mai que teniu una vida diferent? Que no treballeu del que treballeu, sortiu amb qui sortiu, ni viviu on viviu? Que, en un moment donat, vareu triar un altre camí, una vida alternativa, potser, més en harmonia amb les vostres apetències, amb les vostres expectatives? Cóm que no puto mentider?! Sí que ho has fet, i no pas poc!

Sense anar més lluny, tinc una estudiant en pràctiques, una Barbie noruega que amb només 25 anyets ha recorregut mig món, sola o acompanyada, mentre estudiava la carrera de medicina. Em fa mandra només de pensar-hi, però, ei, quina vida, no?

Denis Villeneuve (Incendies, Prisoners), amb la seva característica traça pel drama, la dualitat i el misteri, plasmà per la gran pantalla aquest metòdic thriller basat en la novel·la d’en José Saramago, O Homem Duplicado. D’una manera molt intel·ligent, quasi casual, escriptor i director, director i escriptor, alliçonen durament sobre aquest tipus de qüestions, a través de la història de dos homes que són el mateix; d’un home que volia ser diferent. Tota una joia del cine actual, ben gravada i millor formulada, potser innecessariament críptica en alguns segments i decididament espatarrant en la seva recta final.

2 Comments
  • Pere Tubert Juhé

    4 de juliol de 2014 at 18:23 Respon

    Tots ho sabem, Paco, que sempre has volgut ser una barbie noruega.

  • Paco Ortega

    5 de juliol de 2014 at 21:26 Respon

    Que m’agradin no vol dir que en vulgui ser una (o al menys no tant com per reconeixeu-ho públicament).

Post a Comment