web analytics
Title Image

Flesh+Blood

7

Flesh+Blood. Títol original.

Els que ens coneixeu sabeu que sentim una certa debilitat per les pel·lícules que contenen un número cardinal al títol. Aquesta té ni més ni menys que un símbol matemàtic! Sobre si el títol és escaient o no, aquí ja no entraré pas.

Del que sí que parlaré serà de la coherència i el willing suspension of disbelief (suspensió voluntària de la incredulitat) que, encara que ho pugui semblar, no tenen perquè donar-se de faves. Un mínim de la primera és el que demano a qualsevol pel·lícula. La segona és la predisposició de l’espectador, quasi un estat d’ànim, necessari per gaudir de l’espectacle. Pot ser catalitzat (o no) per cervesa i/o altres estimulants de curs legal o il·legal.

Coherència vol dir que, en segons quines circumstàncies, el bo NO pot sortir il·lès i a sobre salvar la noia, el nen, el gos i mig planeta sense despentinar-se. Coherència és que, si hi ha escenes de sexe luxuriós, HAN de sortir pits i, si s’escau, també titoles. Coherència significa, això: no fer segons què ni segons cóm en segons quines circumstàncies, seguir el fil argumental fins la seva conseqüència última sense anar fent saltironets entre suposades plataformes morals i narratives. Fàcil.

Paul Verhoeven és, sobretot, un director coherent. A Flesh+Blood és coherent amb l’època i la circumstància. És l’Edat Mitjana i són mercenaris. Són bruts, cruels i salvatges com bèsties, ni pitjors ni millors, però, que els seus senyors feudals. De fet, no hi ha bons ni dolents: tothom es busca la vida com pot i la viu com vol.

I, així sí, un s’ho pot creure, i pot gaudir cofoi l’extrema sensualitat i sexualitat de la deliciosa protagonista i el seu cor, salvatge i bipartit, i les amistats i enemistats entre bèsties d’una època bestial.

Flesh+Blood requereix, però, de bones dosis del suspension of disbelief. Només així un pot acceptar de bon grat la celeritat desmesurada amb la que es contagia i mata la pesta negra i els alegres usos que fan els protagonistes dels seus recursos naturals, entre altres llicències.

Us desitjo, doncs, l’esperit necessari per visualitzar aquesta petita joia dels 80’s.

No Comments

Post a Comment