web analytics
Title Image

Gran Torino

8

Gran Torino és una potent història que parla d’un messies modern, el Sr. Kowalski, una persona recta, disciplinada i extremadament conservadora; un militar retirat que descobreix, a les acaballes de la seva vida, que ha fallat en la seva postura de recel i intransigència contra els que són diferents, i mira de redimir-se, quasi involuntàriament, però amb implicació creixent, a través dels seus veïns, una família asiàtica amb els que estableix una emotiva relació d’afecte.

En Clint Eastwood director ens te acostumats a aquest tipus de produccions, grans i grandiloqüents obres amb un aclaparador contingut moral (InvictusLetters from Iwo JimaMystic River) i religiós (Hereafter). Tot i que el final de la cinta que ens ocupa és com un cop de martell, el missatge inherent no l’és pas, en aquest cas; ni de bon tros tan descoratjador com el de la també excel·lent Million Dollar Baby. La resolució del problema per part del protagonista és obra seva, i passa per ser l’alternativa més intel·ligent, en harmonia amb el caràcter decididament religiós de tota la pel·lícula, però deixant prou de banda l’església, que també s’agraeix.

D’altra banda, la interpretació d’en Clint Eastwood com a actor, caracteritzat de sempre per la seva incapacitat, hom diria, física, per expressar sentiments, troba aquí un personatge que li escau fort: ara mateix no puc imaginar un millor Sr. Kowalski que el propi director d’aquesta entrega.

No Comments

Post a Comment