web analytics
Title Image

Grizzly II: The Concert

3

Hi ha ocasions en les quals la història associada a les pel·lícules és bastant més interessant que la pel·lícula en si. Suposo que ja haureu deduït que si Grizzly II (The Concert / The Predator) no fos una d’aquestes pel·lícules no hauria començat el paràgraf així, oi?

Tot plegat suposo que comença l’any 1976, amb l’estrena de Grizzly, una de les moltes pel·lícules amb animals assassins que van sorgir a rebuf de Jaws. La pel·lícula, amb un ós gegant assassí, va fer prou fortuna com per voler-ne fer una seqüela, la qual es va començar a rodar a Hongria a mitjans dels anys vuitanta. A punt de finalitzar el rodatge la productora de la pel·lícula va fer fallida, cosa que entre d’altres incomoditats va comportar que el govern hongarès en confisqués el material de rodatge i que la pel·lícula restés inacabada i mai fos distribuïda. Així doncs, per què i com n’estic parlant?

Si Grizzly II hagués sigut simplement la seqüela inacabada d’una còpia de Jaws simplement hauria continuat en un calaix fins la fi dels temps, sense que importés a ningú, però el fet que a més d’en John Rhys-Davies en un paper principal hi hagi en George Clooney, en Charlie Sheen i la Laura Dern fent de carnassa d’un ós de sis metres uns anys abans de ser coneguts van fer d’aquesta pel·lícula el puto Sant Grial de les pel·lícules de terror dolentes. Perquè de dolenta, no tenim per què enganyar-nos, acabada o inacabada, ho havia de ser estona llarga.

Amb aquest panorama en ment saltem a mitjans de la primera dècada dels anys dos mil, quan apareix una còpia de treball de la pel·lícula. Una còpia inacabada, sense efectes especials, sense ós i sense sang. I sense un so decent ni una banda sonora real, substituïda durant bona part del metratge per cançons d’en Michael Jackson en mode fil musical ubic. Afegim-hi una història previsible, amb personatges planers i formulaics, massa escenes d’assaigs i concert sense gaire gràcia i que es veuen massa vuitanteros i la inevitable sensació de producte a mig fer, tan curiosa i interessant de veure com ridícula per poc que t’hi paris a pensar. Si fins i tot s’hi veu la plataforma utilitzada per fer bolcar un cotxe (en un pla que es veu repetit deu vegades en diferents punts del muntatge) i quan s’hi hauria de veure l’ós simplement es talla! Remenem-ho bé tot i ja ho tindríem. De fet, ni tan sols el pòster que acompanya aquest escrit és real…

Encara no us moriu de les putes ganes de veure-la el més aviat possible? Què us passa? Què més necessiteu? Si no correu a buscar-la no us entendré mai.

Tags:
No Comments

Post a Comment