web analytics
Title Image

Incendies

8

… Serà qüestió de problemes irresolubles que sempre duran cap a altres problemes igualment irresolubles. Les persones del vostre entorn us repetiran que això en el que us entossudiu és completament inútil. No tindreu cap argument per defensar-vos doncs aquests seran d’una complexitat esgotadora… El professor presentava així una classe de matemàtiques pures però el seu discurs és perfectament escaient pel que s’explicaria a continuació.

L’Orient Mitjà, en general, i el Líban en particular, ha estat i segueix sent escenari de persistents lluites entre grups religiosos. L’odi que destil·len els uns contra els altres està profundament arrelat al teixit social de la zona. Àrabs i cristians es retreuen mútuament bàrbars exabruptes de violència i mort que han desencadenat al seu temps successius exabruptes de venjança, mort i violència. I així fins l’actualitat, en un continu causa-efecte.

Denis Villeneuve (Enemy, Prisoners) dirigia el 2010 aquesta sensacional paràbola que serveix, primer, per explicar una inquietant aventura i notable drama familiar, segon, per exposar amb encert la trista i enrevessada problemàtica de la guerra a l’Orient Mitjà, i tercer, per realitzar una punyent crítica i denúncia de lo tremendament absurd de tot plegat. Tot un tour de force que consolidava la molt notable carrera d’aquest director canadenc.

Tags:
No Comments

Post a Comment