web analytics
Title Image

Jiro Dreams of Sushi

8

En Jiro no només somnia en sushi. En Jiro viu el sushi plenament, les vint-i-quatre hores del dia. En Jiro ho ha deixat absolutament tot de banda per tal d’aconseguir esdevenir el més gran mestre sushier viu. Les primeres paraules d’en Jiro són en aquest sentit molt significatives. Una vegada esculls la teva feina t’has de submergir en el teu treball, t’has d’enamorar d’ell. Mai et queixis i dedica la teva vida a perfeccionar les teves habilitats. Aquest és el secret de l’èxit i la clau de ser reconegut de manera honorable. Honorable.

En Jiro somnia en sushi. Repeteix la mateixa rutina cada dia de manera obsessiva. No li agraden les vacances, vol treballar. Sempre tasta el menjar abans de començar la jornada, ho ha de controlar absolutament tot i tot ha de ser absolutament perfecte. Sense flaqueses. És un perfeccionista obsessiu i tota obsessió té un preu.

En Jiro somnia en sushi. Va marxar de casa als nou anys i es queixa de la permissivitat de les noves generacions vers els seus fills. La permissivitat i la manca de disciplina crea nenes en lloc d’homes honorables.

En Jiro somnia en sushi i corre el perill de convertir el sushi en un malson per aquells qui l’envolten, començant pels seus propis fills, un dels quals ja ha fugit i l’altre sembla esperar amb resignació i cada vegada menys esperança que en Jiro es jubili i el deixi fer tranquil.

En Jiro somnia en sushi perquè en tota la seva vida no ha pensat en res més que això. En Jiro és el més gran mestre sushier viu. Podem considerar que el preu que n’ha pagat és excessiu. Però potser som unes nenes i uns fracassats, perquè si en Jiro mai es penediria de res és de no haver sigut plenament digne del peix que li arriba. Collons.

2 Comments
  • Pere Tubert Juhé

    17 de Juny de 2016at09:37 Respon

    N.de l’a. Hi he posat l’etiqueta samurais perquè hi surten molts japonesos amb ganivets ben esmolats.

  • Wasabi warrior

    24 de Novembre de 2016at22:08 Respon

    En Jiro té cara de sushi, sigui dit de pas

Post a Comment