web analytics
Title Image

Kill List

7

En Ben Wheatley, director de A Field in England i Sightseers, ostenta altres títols encomiables al seu curt però notable palmarès. Tenim, per exemple, aquest angoixant thriller, que enfila la seva recta final ple d’un xamanisme lisèrgic i imatgeria satànica continguda. Igualment, el que més destacaria del mateix, com peculiaritats singulars i lloables, és la seva capacitat del film per humanitzar l’assassí, mentre deshumanitza les seves eventuals víctimes. Així, és relativament fàcil simpatitzar (i patir) amb i per la sort del primer. Aquí no se’ns mostra al típic assassí a sou d’altres produccions, solitari, fred, implacable i un xic arrogant i repel·lent. No. Els dos que hi apareixen són gent ordinària, amb família i amics, i els seus més, i els seus menys, que fan el que poden per tirar endavant. Tenen certa experiència, facilitat per matar, necessitats econòmiques urgents, un client amb diners i una llista de tres noms. I, és clar, accepten la feina sense fer gaires preguntes.

Aviat s’adonen, però, que alguna cosa no acaba de rutllar i que, per aquest encàrrec concret, l’objectiu no són tant les persones que han d’executar, que passen més per mitjà que no pas per fita i destí.

La pel·lícula, absorbent, metòdica i intensa, deixa, però, una sensació un xic desafortunada cap al final, com si haguessin quedat masses coses enlaire, o accelerat en excés a la recta final. El producte resultant segueix sent totalment recomanable, en qualsevol cas.

Tags:
No Comments

Post a Comment