web analytics
Title Image

Le Crabe Aux Pinces d’Or (El Cranc de les Pinces d’Or)

5

No puc dir que en Tintín sigui un personatge que m’hagi interessat mai gaire, però estic ben segur que de petit els havia llegit tots, havia vist tant la sèrie d’animació que a principis dels anys noranta va adaptar-ne pràcticament totes les històries com les dues pel·lícules d’animació i les dues d’imatge real que es van fer durant els anys seixanta i inicis dels setanta. Però quan fa un parell d’anys va arribar la primera adaptació en 3D de mans de l’Steven Spielberg ja no tenia prou interès en el reporter ni tan sols per arribar-me a una sala de cinema o molestar-me a trobar-la per alguna altra banda.

Però sempre es poden trobar factors que et tornin a despertar la curiositat, ni que sigui de manera tangencial. Com per exemple saber que força anys abans ja se n’havia fet una adaptació, belga i utilitzant titelles i stop motion. El responsable de la pel·lícula es va arruïnar, de manera que només es va projectar una única vegada, va ser requisada i va restar desapareguda durant seixanta anys.

Fidel al material de partida, Le Crabe Aux Pinces d’Or resulta interessant de veure com a curiositat, i suposo que per als fanàtics completistes d’en Tintín ha de ser una obra imprescindible i de visionat obligat. Tot i això, no ressalta en massa aspectes tot i tenir uns escenaris prou cuidats i un to acceptable que se serveix perfectament dels tocs còmics que aporta un Haddock completament mamat.

1 Comment
  • Juan Aranda

    7 de Juliol de 2016at12:11 Respon

    jo sí que sóc fanàtic d’en Tintín i mai m’han interessat ni la sèrie de dibuixos animats ni les pel·lícules. Molt menys l’intent de l’Spielberg per convertir el reporter en un Indiana Jones per a adolescents. L’Hergé és un mestre més en la línia d’en Hitchcock (L’Afer Tornassol), jugant amb el suspens i els misteris minimalistes. El tio és capaç de fer que una història (Les joies de la Castafiore) on no passa gens d’interessant resulti fascinant. Bé que reconec que és un personatge que o t’agrada molt o l’odies.

Post a Comment