web analytics
Title Image

Lucy

5

Molt bé. Engaltem Lucy sense cap mena d’esperança, relaxats i cofois: hem vist el trailer i, molt bona, no pot de ser. Això ja ho sabem, però, què hem de fer si no? Preparar projectes? Corregir treballs? Anar al gimnàs!!? Va, home, va… Obre una cervesa, mira’t l’Scarlett Johansson repartint llenya i calla una miqueta. Així, bon nano. Play i… llisca!

Al primer que recordo “tornant-se intel·ligent” així, com de cop i volta (que tampoc li esqueia gaire, sigui dit de pas), és en John Travolta a Phenomenon. Moderada, molt (però que molt) més moderada que no pas la que ens ocupa ara. Lucy comparteix (potser) més similituds amb The Lawnmower Man, tot i que l’actuació de la Johansson, amb aquesta empanada mental que porta, cara de pa rodó i l’espècie de bec que té per boca, poc o res tindria a veure amb la d’en Jeff Fahey.

Però va, deixem la Johansson i la seva boca-bec i fixem-nos en la pel·li d’en Luc Besson (Nikita, Léon, The Fifth Element, i d’aquí cap endavant millor deixar-ho estar): maca, entretinguda; esbojarrada i absurda com la mare que la va parir, però divertida, i fins i tot una mica… així com… didàctica (?), amb aquesta inserció patillera d’imatges prestades dels documentals de la BBC, per tal de fer més amè (menys conyàs) el monòleg del vell científic de torn, l’incombustible Morgan Freeman, i el viatget que es fot la Lucy, més patillero encara.

La poderosíssima droga blava (Heisenberg is back!) desencadena un pla d’acció (molt) desfasada, conceptualment (molt) reprovable i d’incidència planetària a dos nivells: amb yakuzas viatjant arreu per tal de controlar la mercaderia, i la Lucy, viatjant més ràpid i més lluny i més… més.

Luc, t’ho has currat. Pretensiós però treballat. En qualsevol cas, t’has fet gran. Assumeix-ho.

No Comments

Post a Comment