web analytics
Title Image

Priest

5

Priest és l’adaptació d’un còmic coreà que fusiona el gènere western d’horror sobrenatural i temes de fantasia negra amb una estètica eminentment futurista.

Es tracta d’una realitat alternativa, una distòpia en la que humans i vampirs s’han passat segles lluitant en una guerra constant de la que en resulta un planeta devastat i àrid. Els humans han agafar un cert avantatge en aquesta cursa per la supervivència, amb l’adoctrinament religiós i militar d’una nova classe de guerrers, els Sacerdots, que, amb les seves habilitats per la lluita, han aconseguit pràcticament esborrar del mapa els horribles vampirs. Poca broma amb aquests, el celibat, per exemple, els hi és imposat, i molts són verges, cosa que, més probablement, té a veure amb la mala llet que es gasten. Entre això i la creació de ciutats fortament emmurallades, l’espècie humana viu un període de certa tranquil·litat, agraïda i devota a l’església, responsable última de la seva salvació a través dels Sacerdots®. Però els vampirs aquests, que més aviat semblen talps amb algun tipus virulent de malaltia dèrmica, es fan forts més enllà de les regions poblades, i preparen el seu atac fulminant contra les darreres.

En resulta de tot plegat una entretinguda cinta comercial, amb una ambientació molt aconseguida que recorda als jocs d’ordinador. Les paraules clau vindrien a ser, doncs, “comercial” i “estètica”, amb totes les connotacions, positives i negatives, que aquestes dues paraules aplicades a una pel·lícula d’acció comporten. Això és: el que seria un blockbuster dels de tota la vida, sí.

No Comments

Post a Comment