web analytics
Title Image

Prisoners

6

“La Crítica la deixa molt bé…”. Amb aquesta frase recolzava un bon amic meu la recomanació d’aquesta pel·lícula, i darrera la mateixa s’escudava desprès, quan jo li comentava que m’havia semblat una autèntica presa de pèl. I val a dir que aquest amic meu sap perfectament que compta amb tot el meu crèdit en aquest sentit, un crèdit molt superior i fidel al que ofereixo a La Crítica®, així, a l’engròs i en majúscules. Perquè, senyors, tractant-se de productes pel divertiment, incloguin o no un rerefons conceptual, siguin substanciosos o pura fatxenda, La Crítica® pot anar-se ben bé a prendre pel cul. Davant una pel·lícula o qualsevol altra expressió d’art, destinada a alçar l’esperit i engrescar l’ànima, la crítica som tots i cadascú de nosaltres, el públic, persones, agafades una a una. I qui s’entesti en creure el contrari, és que s’ha begut l’enteniment.

I dit això, tornem a la pel·li, on jo, com a persona, vaig sentir-me un pèl estafat. I això que, sí, la producció compta amb un Hugh Jackman en estat de gràcia fins ben bé el final de la mateixa (on fa aigües), i un Jake Gyllenhaal que… bé, que fa el que pot. I, sí, entre l’un i l’altre, és veritat que la cinta absorbeix i capfica mentre es complica l’assumpte.

Dirigeix, a més a més, en Denis Villeneuve, que sembla que ho ha tornat a fer prou bé amb Enemy aquest mateix any. Però, ai las, poc a poc vas veient que algunes coses es deixen caure amb massa facilitat, que els personatges s’embardissen innecessariament, i que tard o d’hora ens sortiran per la tangent, com, efectivament, és el que acaba passant.

Senyors que fan cine: de veritat, si juguen fort, juguin fort fins al final, i deixin-se estar d’hòsties. Les seves produccions ho agrairan. Els seu públic encara més.

Tags:
2 Comments

Post a Comment