web analytics
Title Image

Pyojeok (The Target)

6

La indústria de Corea del Sud és una màquina ben engreixada per la producció de thrillers. El nivell de qualitat del producte final sol ser notable i no malbaraten tant sentimentalisme com els seus veïns a Hong-Kong. Posseeixen, a més, una qualitat lacònica similar a la dels freds thrillers policíacs francesos, i són tan espectaculars com els èxits de taquilla americans.

Pyojeok prova aquesta permeabilitat cinematogràfica, doncs es tracta d’un remake del film À Bout Portant, de Fred Cavayé. Seria interessant comparar les dues obres però lamentablement no he vist el model francès. Llacuna que penso omplir el més aviat possible.

A grans trets, la melodia s’ha interpretat moltes vegades: la persecució d’un ciutadà innocent, tant pels mafiosos com per la policia. Un punt de partida un xic gastat. Però és en l’electritzant escenificació d’aquesta premissa on el film suma punts. The Target ens submergeix directament en l’acció, sense presentacions de cap tipus. Un tiroteig nocturn, un blanc humà, un accident, i, d’aquí fins al final, el film d’en Chang deixa que parlin els esdeveniments, proporcionant pistes visuals al llarg d’un viatge destinat a desfer l’entramat de corrupció.

Narració crispetera lineal on preval l’acció per sobre del suspens i que, sense presses, va guanyant momentum, per descarregar la seva pirotècnia en el tercer acte. Aquí hi ha les millors i més espectaculars seqüències, rodades amb focal llarga i amb gust, si bé en el subseqüent muntatge fallen, tot frenant el clímax. Destaquen la interpretació d’en Ryu Seung-Ryong (War of the Arrows), el carismàtic protagonista, i, rares avis en aquest tipus de cinema, un parell de papers femenins potents. La fotografia del film és colorista dins de la seva gamma apagada, i els efectes de so són correctes, tot i que podrien millorar-se.

Recapitulant: no estem parlant d’en Park Chan-wook (Old Boy), ni d’en Na Hong-jin (The Yellow Sea): es tracta d’un exercici rutinari i pla, encara que, del cert, més entretingut i dinàmic que molts productes ianquis, amb la recurrent estrelleta d’acció al capdavant.

No Comments

Post a Comment