web analytics
Title Image

racó cinèfil.16

Article escrit originàriament per al Racó Cinèfil, secció setmanal de Racó Català.

Raça, de Jaume d’Urgell

raco_cinema_16
Al llarg de la meva vida he fet un munt de bestieses, prou com per sorprendre’m a mi mateix d’haver arribar a mig camí de la quarantena amb totes les extremitats i fins i tot el cap prou sencers. La majoria d’animalades les he fet sota un estat d’embriaguesa considerable, cosa que no constituiria tampoc cap atenuant.

Als setze anys vaig caure d’un segon pis intentant fer rappel per la paret d’una masia agafant una corda que no estava lligada enlloc. Després del sopar de gala de la meva promoció me’n vaig anar a dormir (serè) a casa, però mai sabré on vaig dormir una vegada acabat el de tres anys després. Tinc exalumnes que fan córrer per les xarxes socials fotos meves sense pantalons però amb cinc gintònics, dos whiskys i la meva parella fent un facepalm de fons. No sé, qui no s’hagi despertat al balcó d’un hotel que no només no era el seu sinó que estava cinc quilòmetres lluny que llanci la primera pedra. Que no la llenci, que encara potser tard o d’hora haurà de callar. He fet moltes bestieses. Més que alguns de vosaltres. Menys que molts d’altres.

Però més enllà dels esguinços de genoll i de les lletges que m’he tirat, el que més vergonya em produeix és tota la merda cinematogràfica que m’he menjat i que he escampat. Una vegada fins i tot vaig arribar a veure Crespià (the film, not the village), cosa que m’acompanya i em fa ajupir la mirada sempre que passo per Crespià (the village, not the film). He mirat la mateixa pel·lícula una vegada i una altra, fins a setze vegades seguides, en una marató de vint-i-quatre hores. Però res d’això supera el que estic fent ara mateix.

No sé si ho aconseguiré. No sé si ho podrem gaudir amb la càrrega etílica idònia. Però gent, estic fent uns subtítols en català de Raza. Visca la perplexitat. Visca Kim Jong-Il. Visca l’Albert Serra i visca Jaime de Andrade. Us odio. Necessito cervesa i una corda que no estigui estacada enlloc. I més cervesa. I dos joancamps. O un, si és molt gros.

Tags:
No Comments

Post a Comment