web analytics
Title Image

racó cinèfil.22

Article escrit originàriament per al Racó Cinèfil, secció setmanal de Racó Català.

T- D, S- Z- Th, B- T- V, H- T- D- K- G, S- Z- P- B

raco_cinema_22
Vaig néixer sense el do de l’empatia. A causa d’això, sovint em sorprenc observant el meu entorn amb fredor, des de l’exterior, amb curiositat enciclopèdica. Rarament m’entusiasmo i ben poca gent m’ha vist governat per emocions.
Però aquesta seria una informació irrellevant.

T- D, S- Z- Th, B- T- V, H- T- D- K- G, S- Z- P- B, Ba-Ba- T- T, K- Kuh- Ch, Th- V- Th, Zzz- Sss- Bzz- Ch, B-B-Buh- V-V-Vuh, G-G-Guh D-D-Duh

L’Scarlett no és humana. Sota la pell s’hi amaga una criatura extraterrestre àvida de carn humana i incapaç d’empatitzar amb uns organismes que percep alienígenes i probablement inferiors. La pell li és una simple cuirassa, una disfressa necessària per sobreviure. Per caçar. Per depredar.

B-B-Buh- B-B-Buh, B-B-Beh, B-B-Beh, Bah, N-N-Nuh- N-N-Nuh, N-N-Nuh- No

Under the Skin (2014) va explotar fa unes setmanes amb unes imatges de l’Scarlett Johansson en pilotes. A la penombra, es mirava al mirall com aquell qui mira un estrany. Els pits, les cuixes, la cel·lulitis, el pubis. Li mirem el cos de la mateixa manera que se’l mira ella. Potser alguns de manera sensiblement més libidinosa, però aliena en tots els casos.

N-N-Nuh, F- Feel- Field, Fill- Filled- Filts, Foil- Failed- Fell, Felds- Pill- Pills, Pall- Nall

Amb aquesta imatge al cap intueixo que han sigut i seran molts els qui han vist i veuran Under the Skin salivant i amb una tibantor prominent a l’entrecuix. De ben segur que hauria d’utilitzar també la segona persona del plural a la frase anterior. Compadeixo els qui caiguin (caigueu) al parany. L’Scarlett en pilotes és llaminera. Però Under the Skin és aspra. Amargant com el fel. Conté algunes de les imatges més suggestives i una de les escenes més terrorífiques vistes darrerament.

Però la meva manca d’empatia m’impedeix d’avisar-vos. Només puc dir-vos que

Foal- Foals, Fold- Fold, Pool- Pool, Sell- Se…

No Comments

Post a Comment