web analytics
 

racó cinèfil.91

Article escrit originàriament per al Racó Cinèfil, secció setmanal de Racó Català.

D’A – Festival de Cinema d’Autor de… Barcelona?

Vivim en un país en el qual dónes una puntada de peu a una pedra i de sota en surt un festival de música. Festivals de jazz, festivals de música renaixentista, festivals on qui més s’agrada són els programadors, festivals amb estrelles internacionals del pop i festivals amb els quatre de sempre.
Per sort, els festivals de cinema han optat per un altre model. Més enllà del festival de gènere que acapara gairebé tota l’atenció mediàtica hi ha un bon grapat de cites cinematogràfiques ben consolidades o que es van guanyant un lloc rellevant a les agendes cinèfiles. D’aquests, un dels més sòlids és el D’A, el Festival de Cinema d’Autor de Barcelona, que des del 2011 serveix d’aparador del cinema més arriscat i menys comercial.

Ha anat creixent amb una programació sempre valenta i ben triada, i l’edició d’aquest any aposta més que mai pel país i multiplica les seves pantalles incorporant-ne de noves arreu de Catalunya. Així a Terrassa, Vilafranca, Vic, Girona, El Prat de Llobregat, Santa Margarida de Montbui i Berga esdevindran Seus D’A on es podrà gaudir d’algunes de les projeccions del festival. Entre les pel·lícules que passaran per les Seus D’A 2016 cal destacar la preestrena de la pel·lícula guanyadora del Premi del Públic del D’A 2015,Les amigues de l’Àgata, dirigida per quatre joves directores: Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen. Una pel·lícula que té el seu origen en el treball final de carrera del grau de Comunicació Audiovisual de la UPF però que ha transcendit aquest àmbit i que s’estrenarà comercialment a finals de la primavera.
També passaran per les Seus D’A 2016 la nova pel·lícula de Terence Davies (Sunset Song), Ji-geum-eun-mat-go-geu-ddae-neun-teul-li-da (Right now, wrong then) del director coreà Hong Sang-soo (guanyador del Lleopard d’Or i el premi al millor actor al festival de Locarno 2015), Demon (del recentment desaparegut Marcin Wrona, sensació a Sitges 2015 i guanyadora del premi a la millor pel·lícula a Austin Fantastic Fest) o el debut en la direcció de l’actor Louis Garrel amb Les deux amis. També formaran part d’aquesta selecció Comoara de Corneliu Porumboiou, Taklubde Brillante Mendoza i Esa sensación de Juan Cavestany, Pablo Hernando i Julián Génisson.

Des d’avui mateix, 21 d’abril, més enllà de les seus barcelonines (cinemes Aribau Club, Teatre del CCCB i Filmoteca de Catalunya) podrem gaudir del millor cinema d’autor internacional a Terrassa (Cinema Catalunya), Vilafranca del Penedès (Cinema Zazie), Vic (Cinema Vigatà), Girona (Cinema Truffaut), El Prat de Llobregat (Cinema Capri), Santa Margarida de Montbui (Cinemes Mont Àgora) i Berga (Teatre Patronat).
Ja no tenim cap excusa.

Tags:
No Comments

Post a Comment