web analytics
Title Image

Robocop (2014)

4

Ah, els remakes! Què podríem dir dels remakes? Que és una opció fàcil? Que és aposta arriscada? Que difícilment poden sortir (ni surten) ben parats de la comparació, d’altra banda inevitable, amb l’obra original?… Que NO calen? Algun dia, quan la mandra ens ho permeti, revisarem els remakes més emblemàtics (Funny Games, Straw Dogs, Carrie, etc.) i divagarem plegats sobre aquestes i altres divertides qüestions. Avui, però, em limitaré a parlar de la darrera d’en Robocop, el remake patillero que s’ha currat un tal José Padilha prenent-se totes les llicències necessàries (i innecessàries també) sobre el guió original i l’adaptació d’en Paul Verhoeven (Total Recall, Starship Troopers, Basic Instinct). Parell de collons, sí senyor! I molta pasta per llençar.

La primera qüestió cau pel seu propi pes: CALIA? Calia agafar i reinventar en Robocop com abans altres han fet (reiteradament a més) amb en Batman o l’Spiderman? Doncs miri vostè, si calia, així, no pas. Vull dir, que sí, que pots agafar una obra paradigmàtica de la ciència ficció i un tros de personatge per tots conegut com l’agent Muphy i fer-ne la teva versió. I, és clar, si fas la teva versió, actualitzada i optimitzada, l’has de fer des del principi, sobretot considerant com les seqüeles van esgotar les possibilitats del model original. Sobretot tenint en compte que el temps ha passat ràpid i que molt probablement el Robocop dels 80 passaria per antigalla obsoleta al segle XXI.

Ara bé, hi ha cosetes que poden tocar una mica bastant els collons dels que varem viure i estimar aquell primer Robocop. Per exemple: la primera d’en Robocop era un tros de drama. Amb molta ciència ficció i acció, sí, és clar, però correctament emmarcada dins una història eminentment dramàtica. Recordeu què li fan a l’agent Murphy abans de ser Robocop? Doncs això. Aquí s’evita ferir sensibilitats de qualsevol mena. I ja tornem a ser-hi.

Per exemple: cal (pretendre) explicar fins la sacietat cóm han muntat la màquina? No, ni molt menys, sobretot si no en saps. Però, sí noi, sí: novament (suposo) per evitar dilemes morals i/o ètics, aquí ho fan amb tanta recargolada i absurda inventiva que, o t’ho agafes amb molta paciència, o engegaries la pel·li a la merda cada cop que al puto Robocop li treuen la cuirassa o li obren el cap. Quant de despropòsit, mestre.

No Comments

Post a Comment