web analytics
Title Image

Star Wars

8

Star Wars és sense cap mena de dubte la saga de ciència ficció i aventures més reeixida de tots els temps, amén de la seva coetània Star Trek. Certament, no n’hi ha per menys: la història conté tots els elements necessaris per fer gaudir al públic, independentment del seu estrat social i econòmic. Tothom que hagi estat nen alguna vegada és susceptible de veure’s abduït per aquesta fantasia desmesurada i rodona.

És tracta, encara avui dia, de tot un espectacle visual que s’emporta l’espectador de festa per un viatge interestel·lar ple de perills i emocions. Anem a salvar princeses, utilitzar La Força, lluitar contra exèrcits i viatjar a la velocitat de la llum entre mons alienígenes. Farem bons amics i desfarem plegats els perversos plans dels dolents, molt dolents i més poderosos, fent ús de nobles raons i encara més nobles virtuts.

Com a una muntanya russa, la pel·lícula imprimeix tal velocitat a la història que un només pot dedicar-se a gaudir. No hi ha temps ni lloc per dubtar de la versemblança del que està passant, com l’estranya flotabilitat dels metalls o els diversos sostrats del bassal que habita un monstre: abans de que el teu cervell reconegui les llicències que s’estan prenent amb la realitat més tangible, el burro ja està perseguint la pastanaga, encantat i cofoi, pel camí que marcava un encertat guionista (aquí també director) George Lucas.

I ho tornaria a fer encara amb les aventures de l’Indiana Jones, dirigides en aquest cas per l’Spielberg. Tot un visionari, en George, sí senyor.

No Comments

Post a Comment