web analytics
Title Image

The Human Centipede II (Full Sequence)

6

Al 2009, un tal Tom Six va tenir els sants collons d’escriure i dirigir una història capaç de sacsejar l’estomac del més valent: The Human Centipede (First Sequence). Llavors, un cirurgià boig perdut s’entestava en crear un centpeus humà, on cada segment era una persona cosida a la del davant i a la del darrera de forma que els respectius sistemes digestius quedessin alienats en un únic continu. Això és: el que rebutja el primer, passa i alimenta al segon, i així successivament, anar fent. La més depravada de les idees, amb una realització coherent, agosarada i sense cap mena d’escrúpol, va originar un producte completament xocant, que era precisament el que es pretenia. Com en el cas de les Saw, l’èxit de tan particular proposta radicava en la seva originalitat i el morbo inherent a una idea tan absolutament terrible, terriblement cruel.

Imagino que, en un moment donat, quan el producte ja havia demostrat el seu potencial, algun conegut o periodista idiota va comentar quelcom sobre els perills de donar aquest tipus d’idees al personal… En aquell precís instant, l’avisat director i intrèpid guionista va veure clara la continuïtat de la seva polèmica obra. D’aquesta manera, a la segona part, la primera és una ficció, una pel·lícula idolatrada per un tarat encara més profundament pertorbat que el cirurgià de la primera. Aquest patètic personatge durà a terme l’agosarat projecte amb una tenacitat tan admirable com la seva absoluta manca d’aptituds i recursos (notin, si us plau, el sofisticat sistema d’anestèsia).

En resulta una producció encara més brutal que la primera (sí, nois, encara més, molt més), realitzada fent ús d’una fotografia molt acurada i especialment dissenyada per remarcar amb cruesa i fredor lo absolutament grotesc del personatge protagonista, la seva esfereidora caracterització i lo dantesc de la seva particular odissea. En el camí, per descomptat, la història perd coherència, de forma que el producte final resulta un xic menys convincent que el seu predecessor.

Va, valents, pit i collons!

No Comments

Post a Comment