web analytics
 

The Midnight After

5

“A Hong Kong no es fa ciència ficció”

“Ara sí”

“Ens hem topat amb ella. La ciència ficció és una cosa que s’escapa de la comprensió humana. Ja ho anunciaven, però sou incapaços d’acceptar-ho. ”

Aquest és el diàleg que es dona a la meitat del nou film d’en Fruit Chan, una comèdia apocalíptica que no ho és més que en aparença. El film entronca amb aquest cinema post-modern xinès ple de simbologia i comentaris polítics de caràcter local, per a frustració de qualsevol espectador forà. Encara plenament aprofitable, almenys fins el tercer segment, on The Midnight After revela les seves mancances.

Però no ens avancem i tornem al començament d’aquest misteri. Ens trobem a Hong Kong, aquesta ciutat cosmopolita, sorollosa i marejadora, amb els seus continus estímuls sonors i lumínics. 17 desconeguts prenen un minibús nocturn, cadascun per diferents raons, per trobar els seus destins segellats com únics supervivents d’un misteriós succés, que buida la ciutat dels seus habitants. Mentre intenten aclarir els fets, ells reben enigmàtics missatges i comencen a morir un a un.

Chan ens explica la història amb focals llargues, exòtic colorit i muntatge nerviós, com és habitual en el seu cinema, descrivint un paisatge urbà desolat per on transiten, perduts i confusos, els seus personatges, cap a la inevitable desfeta. Un terror desconegut comença a manifestant-se a través d’estranys accidents, explosions i la decadència de la carn; aparicions o pluges de sang que fan referència a la reabsorció de Hong Kong per part de la Xina.

Si com jo esperàveu veure alguna cosa diferent del director d’Dumplings, us portareu un desengany. The Midnight After es queda en el plantejament d’una història inacabada i es perd en digressions al voltant de la cultura, la societat i la política locals. Com legat d’una protesta i reflex de la turbulenta crisi que travessa aquesta antiga colònia anglesa, segur que no te preu, però, com artefacte post-apocalíptic cerveser, no té cap interès. Em quedo, això sí, amb alguns divertits i macabres gags d’aquest fallit manga trash.

Tags:
No Comments

Post a Comment