web analytics
 

Wer

4

Ja per començar ens posem una mica tensos: el metratge comença amb un found foutage més aviat poc convincent. Es tracta del vídeo domèstic d’una família que ha estat atacada al camp per una bestiota de naturalesa indeterminada. El vídeo esdevé viral, creant un considerable rebombori mediàtic que convulsiona França i precipita l’arrest del principal sospitós, un tiu callat, prim i pelut de més de dos metres (i no, en Pau Gasol no és).

La pel·lícula segueix endollant canals nacionals i internacionals per accelerar l’explicació dels fets fins introduir l’advocada defensora, la Kate. A partir d’aquí, segueix un rodatge convencional que manté, però, un toc casual molt similar al metratge trobat. L’efecte permet mantenir la sensació de ser el que porta la càmera i facilita la incorporació de metratge subjectiu, com càmeres de vigilància o mitjans de comunicació. I, sí, val, molt divertit tot però portem 40 minuts de pel·lí i aquí encara no ha passat ben bé res.

A partir de la segona meitat les fructuoses indagacions de l’advocada i els seus ajudants donen pas a (i condicionen) l’acció. L’home-llop (més home que llop) es dona a conèixer en tota la seva esplendor i es comencen a arrencar caps. Això ja m’agrada més, que m’estava avorrint greument. Perdonaré fins i tot el tema de la porfíria, en pro del desenvolupament (patillero) de la trama.

Ara la pel·lícula es precipita atropelladament, amb nombroses situacions endebades només ideades per treure profit de la bèstia, i seqüències en primera persona, bales, sang i policies catapultats, una mica en la línea de Afflicted. El metratge és divideix en dos línees argumentals, a cada qual més desmanegada i efectista. En la convergència d’aquestes arribarem, com no podria ser altrament, al clímax del film.

En general, la pel·lícula produeix una sensació no gaire (o no gens) afortunada, a mig camí entre el déjà vu (moltes vegades de fet, en diferents films) i la pobre realització. No li negaria un visualitzat (jo n’he fet ja dos) però tampoc és com si ens perdessin res estalviant-nos-el.

Tags:
No Comments

Post a Comment