web analytics
 

Exit Humanity

3

Mentre espero que treguin més capítols de The Walking Dead, vaig enganyant la gana de zombies amb el que trobo. Per cert, sobre The Walking Dead, no us deixeu entabanar: en aquest cas (i tan de bo que serveixi de precedent), la sèrie és millor que el còmic. En la seva adaptació a la pantalla petita, la història ha guanyat notablement en coherència i els personatges tenen més profunditat. Més important encara: ara els protagonistes són les persones, no pas els zombies.

Però bé, al que anàvem: Exit Humanity col·loca zombies a la època Victoriana, a Amèrica, poc desprès de la Guerra de Secessió. Tot i així, la història és la de sempre, canviant edificis per boscos i barraques: al protagonista se li mengen la família i, sense motius per fer-ho, el paio s’entesta en desplaçar-se i sobreviure. Pel camí troba companys de viatge i algun que altre enemic, a part de molts morts vivents.

El més curiós de la cinta és el xocant contrast entre una imatge i ambientació prou aconseguides amb aquest guió i banda sonora com de telefilm a Tele 5 dissabte per la tarda. I, a sobre, la puta veu en off (els pensaments del protagonista), que es dedica a fer reflexions morals i filosòfiques que fàcilment et poden posar de volta i mitja si tens… un d’aquells dies.

A prendre pel cul, John Geddes. Ni per treure la gana!

“This is not a movie, but a piece of cinema” (Fangoria). Els meus collons.

Tags:
1 Comment
  • Septic Man | korova kino bar

    16 de juny de 2015 at 09:02 Respon

    […] Ja em vaig enfrontar a l’obra (per dir-ho d’alguna manera) del canadenc Jesse Thomas Cook en dues ocasions anteriors i vaig sortir derrotat als deu minuts de pel·lícula les dues vegades. Però, aquest cop, anava més animat, coneixedor com era de que en Tony Burgess s’havia fet càrrec del guió. Si més no, viatjaria acompanyat de bons diàlegs i originalitat, de la mà del atípic guionista de Pontypool. I així és. Res a veure amb Exit Humanity. […]

Post a Comment